Siliconen orthese

 

Een siliconen orthese wordt gebruikt voor voetklachten of problemen aan uw tenen. Dit hulpmiddel is geschikt voor diverse toepassingen:

  • Bescherming
  • Correctie
  • Preventie

De beschermende orthese

 

De beschermende orthese voorkomt dat er druk of wrijving van de schoen of van andere tenen ontstaan. Enkele gevolgen van (te veel) druk en wrijving zijn: blaren, wondjes en eelt. Er zijn diverse gebieden aan de voorvoet of tenen die door een siliconen orthese tegen druk en/of wrijving beschermd kunnen worden.

 

Correctieve siliconen orthese

 

Met een correctieve orthese kunnen diverse standafwijkingen worden gecorrigeerd, zoals hamertenen. Uiteraard moet er eerst een onderzoek plaatsvinden of de betreffende standafwijking wel gecorrigeerd kan worden.

 

Preventieve siliconen orthese

 

Een preventieve siliconen orthese kan onder meer voorkomen dat er een likdoorn ontstaat op een drukplek aan de voet (tussen twee tenen)


Door de verschillende functiemogelijkheden, ziet elke siliconen orthese er anders uit. Ook de materiaalkeuze hangt af van de functie, de vorm en het gebruik. Zo zijn er bijvoorbeeld zeer zachte soepele materialen die wel een goede bescherming kunnen geven, maar te slap zijn om tenen te kunnen corrigeren.